Brabantse Pijl

Om organisatorische redenen viel de vijfde etappe van mijn Ronde van België in twee delen uiteen. In april fietste ik van Leuven via onder andere Diest en Wavre naar Charleroi, in mei pikte ik in Charleroi de draad weer op om via Brussel naar de aankomst in Overijse te rijden.

Na de start aan het stadhuis van Leuven bezocht ik onder andere een straat die vernoemd is naar wielerlegende Jef Scherens, het monument bij het geboortehuis van Eddy Merckx en het slagveld bij Waterloo. In het Pajottenland sloot ik me aan bij een persreis die voerde over gravelwegen, om daarna in Brussel het standbeeld van La Brabançonne te vereeuwigen. De finale van de etappe voerde over de Smeysberg en de kasseien van de Moskesstraat naar de fameuze S-bocht in Overijse.

Flip Van Doorn

is aan het typen...