Gidsen

Flip van Doorn1-kl-txt

Waterliniepad

Door samenvoeging met het streekpad Stelling van Amsterdam kreeg LAW het Waterliniepad er ruim 130 prachtige wandelkilometers bij. Flip van Doorn leverde tekstbijdragen voor de routegids van Wandelnet.

Elfstedenpad

Dit streekpad van Wandelnet verbindt de Elf Friese Steden langs de mooiste paden van de provincie, onder andere de Tillefonne bij Workum en de Pingjumer Gulden Halsband. Flip van Doorn schreef de teksten voor de routegids.

Groot-Frieslandpad

Van West-Friesland en via de provincies Friesland, Drenthe en Groningen, voert deze LAW naar de stad Leer in Ostfriesland. Flip van Doorn leverde tekstbijdragen voor de routegids van Wandelnet.

Wandelgids Een’ kloeken dagmarschdagmarsch

De gids met elf wandelingen van Jacobus Craandijk, nagelopen en in een hedendaags jasje gestoken door Flip van Doorn, is in juni 2015 verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Bestellen en inzien kan hier.

Fietsen Rond de Wereld in Nederland

Flip fietst graag en ontdekte al snel dat de hele wereld op fietsafstand ligt. Zo fietste hij ooit in een paar minuten van Moskou naar Petersburg. Hij hoefde alleen maar de Opsterlandse Compagnonsvaart over te steken, in het oosten van Friesland. Turkeye is een piepklein plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen. Wie wil kan zonder Nederland te verlaten van Bern naar Zurich fietsen, of van Napels naar Rome. Frankrijk staat in Nederland twee keer als plaatsnaam op de landkaart, Engeland zelfs vijf keer, en dan zijn er ook nog Denemarken, Polen, Amerika, Canada en… Nederland.

Al die plaatsnamen brachten Flip op het idee een reportage te maken, een reis rond de wereld in Nederland. Met fotograaf Piet Hermans stapte hij in de auto voor een roadtrip. Onderweg ontstond het idee voor een veel groter project: Fietsen Rond de Wereld – in Nederland. Twee fietsgidsen, in elk deel staat bijna 2000 kilometer aan fietsroute beschreven, en samen vormen ze de leukste fietsroute ter wereld.

Deel 1 bestrijkt de noordelijke helft van Nederland, met etappeplaatsen als de Tafelberg, Zurich, Amerika, Siberië en Frankrijk. Begin- en eindpunt is Hotel De Wereld in Wageningen.

Deel 2 doet andere Californië, Rome, Turkeye en Willemstad aan, en de Sint-Pieter komt voorbij. Ook de zuidelijke route begint en eindigt in Wageningen bij Hotel De Wereld.

Wil je meer weten over Fietsen Rond de Wereld – in Nederland, klik dan hier.

1000plekken

Gidsen – eerder werk

Kijk in onderstaand overzicht voor eerdere publicaties:

Reeks 1000 Plekken