Fietsen Rond de Wereld in Nederland

Dit is een beknopte versie van de oorspronkelijke website van Fietsen Rond de Wereld in Nederland, ondergebracht op de website van auteur Flip van Doorn.

Hoewel de beide gidsen niet meer verkrijgbaar zijn, fietsen nog altijd veel mensen de beide routes. Als service voor diegenen blijft deze pagina beschikbaar.

Gids en e-book

Pagina's-van-102-129-UBSP-Reisboeke

De gidsen van Fietsen Rond de Wereld in Nederland zijn niet meer in de boekwinkel verkrijgbaar.

Het is wel mogelijk beide delen als e-book te bestellen:

Fietsen Rond de Wereld in Nederland, deel 1 – Noord €9,99

Fietsen Rond de Wereld in Nederland, deel 2 – Zuid   €9,99

of zoek een tweedehands exemplaar

De Routes

De routes van FRDW komen in de route-app komoot te staan. Ga naar deze pagina voor alle tot nu toe ingevoerde tracks.

Stempels FRDW

De oorspronkelijke route van FRDW dateert uit 2011/2012. Destijds was het een leuk idee stempelposten in te richten waar fietsers een stempel konden halen. Een volle stempelkaart was goed voor een oorkonde.

Met de tijd zijn steeds meer stempelposten opgeheven, en er zullen er ongetwijfeld meer volgen. Stempelen kan in ieder geval niet meer in:

  • Frankrijk (noord)
  • Poortugaal (zuid)
  • Rome (zuid)
  • Californië (zuid)

Wie er toch in is geslaagd de stempels te verzamelen (en we zijn coulant als er een paar missen), kan hier klikken voor het aanvragen van de oorkonde.

Accommodatie

Ook de informatie die in de gidsen staat over accommodatie onderweg is na tien jaar soms gedateerd. Zo is Camping De Wielen in Sint-Maarten (tevens stempelpost) tegenwoordig alleen nog een park met vakantiewoningen. Kijk daarom van tevoren altijd op websites van lokale VVV’s, of bij clubs als Natuurkampeerterreinen, NTKC, Bed & Breakfast Nederland en Vrienden op de Fiets, voor actuele informatie over goede overnachtingsplekken.

Heb je een vraag over FRDW? Stuur dan een e-mail.